Tíz nagy hatású szokásA forrásban idézett cikk szerint kiszámolták, hogy X nap alatt lehet egy új szokást kialakítani és atom biztosan működtetni. Saját tapasztalatom, hogy ez nem ilyen mérhető és egyszerű feladat, de nem ezzel szeretnék most foglalkozni.

Nézem ezt a listát, s mérem magamhoz. Keresem az X napokat, nézem, hogy ami megvan ebből, az hogyan változtatott, vagy nem változtatott az életemen.
Ha te is méricskézel, akkor jó szórakozást az alábbi felsoroláshoz.

1. Minden napra lőj be 3-4 prioritást

Sokszor azért nem tudsz a valódi céljaidra koncentrálni, mert nem ismered fel őket, és helyette jelentéktelen dolgok garmadájára aprózod el az energiáidat. Minden reggel gondold át, mik a legfontosabb célok, amiket aznap el akarsz érni, és tudatosan azokra koncentrálj. Maximum három-négy dolgot érdemes megnevezni, minden többi csupán ráadás.

2. Olvass naponta legalább egy órát

Az olvasás fejleszti a gondolkodási képességeket, és fogalmazni is remekül megtanít. Arról nem is beszélve, mennyire jó szórakozás. Ne hanyagold el a könyveket azzal az indokkal, hogy folyamatosan rohansz és ezért nincs időd rájuk.

3. Éjszaka aludj legalább 7-8 órát

Az alvás mennyisége és minősége igencsak kihat az egészségedre. Sokan azt hiszik, napi öt óra alvás is bőven elegendő számukra, ez azonban tévedés. Mindig aludd ki magad rendesen, és törekedj rá, hogy zavartalan legyen az álmod. Ne csábulj el és nézd hajnalig a kedvenc sorozatodat, amikor tudod, hogy reggel korán a munkában kell lenned.

4. Sétálj mindennap 30 percet

A testmozgás szintén nagyon hasznos, és jó olykor kiszakadni a zárt térből, kimenni a szabadba és átadni magad a friss levegő érzetének. Még a legnagyobb rohanás közben is képes vagy fél órát rászánni, hogy sétálj egyet. Ha nem, akkor sürgősen változtass a napi rutinodon.

5. Eddz rendszeresen

A konditermi edzés szintén jót tesz a testednek: megerősít és feltölt energiával. Érdemes heti három alkalommal átmozgatni a muszklikat.

6. Kezdd el az időszakos böjtöt

Az időszakos böjtölésnek nevezett diéta lényege, hogy a nap egy bizonyos szakában korlátok nélkül eszel, viszont azt követően teljesen megvonod magadtól az ételt. A legismertebb ilyen módszer a 16/8-nak nevezett diéta, vagyis amikor nyolc órán keresztül ehetsz, majd tizenhat órán keresztül koplalsz (de ebbe az alvás ideje is beleszámít).

7. Koncentrálj a mára

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy a jövővel vannak elfoglalva: arra várnak, hogy valami majd csak történni fog, valamikor majd csak sikeresek lesznek. A jövő helyett koncentrálj inkább a jelenre, élvezd ki a pillanatot, gondold át, mi az, amiért már most hálás lehetsz.

8. Szeress feltételek nélkül

A szeretet sohasem fogy ki, ezért nem is tudod elpazarolni. Sohase azt nézd, mit kaphatsz cserébe másoktól a szeretetedért, hanem adj minél több szeretetet minél több embernek mindennap.

9. Írj naponta legalább fél órát

Segít rendszerezni a gondolataidat, ha napi harminc percet arra szánsz, hogy lejegyezd, ami a fejedben van. Nem kell szépirodalmi művet alkotni, bőven elég, ha firkálgatsz egy kicsit, vagy röviden beszámolsz magadnak arról, mi is foglalkoztat éppen.

10. Takaríts meg pénzt

Gondold át, mire költesz, és tervezd meg, milyen apró dolgokban foghatod vissza magad. Sok kicsi sokra megy: ha napi szinten csak pár száz forintot takarítasz meg, a pénz felhalmozódik, így egy idő után nagyobb félretett összeg birtokosa leszel.

 

forrás: https://divany.hu/vilagom/2019/10/07/10-jo-szokas-66-nap/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.