Filmajánló: Micsoda nők! [2014]A történet Párizsban játszódik, tavasszal. 28 nap alatt a párizsi időjárás éppolyan szeszélyes és változékony, akár a film női hősei. Szakítás, virágzó románc, betegség, barátság és szex – mind hozzátartoznak egy teljes élethez, ezek a talpraesett nők pedig minden szituációból humorral vágják ki magukat. Mindegyik karakter különbözik a többiektől, egy közös tűzijátéknézés hozza össze őket. A látványos esemény pedig a felszabadultságuk és kirobbanó, ragyogó humoruk jelképe is egyben. A tűzijáték jelképezi a mai nők gyorsan változó, meglepő átalakulását.

forrás: https://port.hu/adatlap/film/tv/micsoda-nok-sous-les-jupes-des-filles/movie-152459

Zseniális film: nagyon szemléletesen láttat bele a kapcsolatokba, a kapcsolati problémákba, az emberi hozzá állás kérdésébe. Érdekesek a filmben fellelhető játszmák, örömök, csalódások. Az egész film az érzelmekre épít, garantáltan jó élmény végig nézni. Talán, nem is csak egyszer…

Negatív kritikát itt olvastam. Nem értek vele egyet. A film valóban karaktereket mutat be, lehet talán szélsőségesek, talán valóban vegytiszták, de – én nem tettem -, talán nem kellene elfelejteni, hogy ez egy film, korlátozott játékidővel, ahol valóban típusokat, típusjegyeket szeretnének bemutatni. Nem vagyok filmrendező, így elképzelésem sincs, hogy ezt hogyan lehetne másképp csinálni, ennek a filmnek az esetében azt gondolom, pont jól sikerült megoldani a kérdést. Nem arra hegyezném ki a mondanivalót, hogy tipizál, lejárat, megpróbál előítéleteket eltörölni (sikertelenül). Még egyszer: azt gondolom, hogy a film érzéseket és kapcsolati elemeket akar bemutatni, s szerintem nagyon jól sikerült a megoldás.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük