A négy ősi mantra – itt a megoldás mindenreUpdate: Megvan az írás eredeti szerzője, Kiss Balázs Kunó, így a lábjegyzetben mostantól látható az eredeti forrás. 

Néha kellenek a tuti megoldások, a jó receptek, a titkos módszerek arra, hogy a problémákat megoldjuk. No, ebben a cikkben megismerhetsz egy tuti négyesfogatot arra, hogy minden problémádat szélviharként seperd félre. Tanulj meg mantrázni!

Íme, itt van négy ősi mantra: csak ennyit kell tudnod az életedben, és minden élethelyzeted egy szempillantás alatt megoldódik*.

* A mantrák csak saját felelősségre használhatóak, és az életben bekövetkezett változásokért 100% felelősséget vállal használójuk.

Lehet csűrni-csavarni az életed kihívásaira adott válaszokat. Mindenféle okokat és magyarázatokat gyártani, könyveket bújni, tanítókhoz járni… ám az igazi válaszok mindig belülről fakadnak és azért működnek, mert bölcsességből és igazi átélésből fakadnak. Ezeket a belső válaszokat nem lehet megtanulni, mert ha meg lehetne, akkor bárki bármikor bármilyen problémájára megoldást találhatna egy-egy önsegítő könyv segítségével.

De mit tudunk tenni addig is, amíg meg nem érnek ezek a belső válaszok? Ezért szeretnék átadni egy nagyon leegyszerűsített válasz-térképet, ami a lehető leg-lényegretörőbb és félreérthetetlen válaszokat rejti MINDEN KIHÍVÁSODRA.

Ezeket nem tudod félremagyarázni, nem tudod kikerülni: csak ha tényleg jól láthatóan nem hazudsz magadnak. Nagyon egyszerűek, és éppen ezért erejük van. Az elme zsongó-bongó magyarázkodása nem tudja elterelni a figyelmedet, nem tudsz mást belelátni, mint ami. Tényleg csak figyelned kell és használni őket. Működni fognak.

Az első egy ősi, tibeti mantra

Akkor használd, hogy ha egy komplex élethelyzetbe kerültél, ahol millió és millió válasz, opció, pro és kontra érved van, és döntésképtelen helyzetbe kerültél. Vagy amikor meg szeretnél tenni valamit, de egy csomó magyarázatod akad, amivel kifogásokat és mentségeket találsz.

Ezt az elmédnek kell mondanod, nagyon határozottan, nagyon belülről fakadóan:

K U S S O L J

Kimondod, és csak élj tovább. Csináld tovább a dolgodat és ne gondolkozz. Minden problémád elszáll. Mert azok csak az elmédben léteznek.


A második egy ősi szanszkrit mantra

Ezt akkor használd, ha bármi is történik az életedben, amire nem voltál felkészülve. Például megbetegszel vagy elhagy a párod, netán anyagi vagy erkölcsi kár ér. Kimondod ezt a mantrát és mélyen átérzed azt, hogy ez csak egy történés, ami elmúlik, és tíz vagy ötven év múlva csak nevetve fogsz rá gondolni, már ha eszedbe jut egyáltalán.

Te csak éld tovább az életed, és engedd meg a világ eseményeit:

N E M S Z Á M Í T

Kimondod, hogy „nem számít”, és ennyi. Vettél egy mély lélegzetet, nevetsz egyet magadban, hogy „ez is megtörtént” és továbblépsz. Ennyi. Nincs mit gondolkodni, csak létezned. Esetleg, ha elkezdene az elmédben a sok aggodalom és probléma testet ölteni, akkor bátran nyúlj a korábban megtanult ősi tibeti mantrához.


A harmadik egy ó-szankszrit mantra, régebbi, mint az előző

Ebben több erő rejtezik, éppen ezért csak a legerősebb életeseményeknél használd, amikor úgy érzed, hogy valami nagyon kiborítana. Amikor a világ elvárást rak feléd, de te egyszerűen képtelen vagy rá, és csak szeretnél Lenni. Arra kell csak vigyáznod, hogy az elméd ne menekülésre használja fel, amikor nem akar szembenézni egy-egy megélendő feladattal… de ha ezen gondolkodnál, akkor újra csak nyúlj a tibeti mantrához.

Tehát, veszel egy mély lélegzetet, és kimondod magadban ezt az ó-szankszrit mantrát:

L E S Z A R O M

És létezel tovább. Ennyi. Továbblépsz. Vége. Nem hat rád.


A negyedik pedig egy szkíta mantra

Ezt akkor használd, ha éppen nem neked van „problémád”, hanem valami olyat látsz a másikban, ami nem tetszik, vagy nem tudod elfogadni – és nem működnének a korábbi mantrák. Székely gyökerekkel bír ez mantra, éppen ezért bátran érezd át azt a székely bölcsességet, hogy megtanulod elfogadni a másikat 100% olyannak, amilyen és nem foglalkozol vele, bármit is tesz vagy gondol. Hiszen ha beleártod magad, csak újabb problémákat okozol az életedben.

Tehát, ha bármit is látsz a világban, ami nem tetszik, csak ezt a mantrát kell mondanod:

Ő D Ó G A

(Egyes régi iratokon így lelhető fel: ő dolga)

Kimondod, és továbblépsz. Nem foglalkozol másik bajaival, problémáival, mert ha a világban meg tudnánk oldani más emberek problémáit, akkor elég lett volna mindenkinek elolvasni 1-2 önsegítő könyvet, és kész. De nem lehet, nem tudsz segíteni (hívd segítségül a tibeti és a szanszkrit mantrákat). Ennek elfogadásában segít ez az ősi szkíta mantra.


Természetesen ezek a mantrák nem fognak neked működni, ha továbbra is hajtogatod azokat a gondolatokat, amelyek az életedben a problémákhoz vezettek. Ha továbbra is körbe-körbe jársz, akkor nem fog semmilyen kiút megjelenni számodra, hiába is olvasol vagy hallgatsz meg bármit.

Ám, ha kellő belső erővel és átlényegüléssel használod ezeket a mantrákat, garantált életminőség javulásban lesz részed.

Tapasztalatom szerint az élet 85-95% -a olyan felesleges teher, gondolat és program, amivel nem is kéne foglalkoznunk. Ezek a mantrák segítenek letenni ezt a felesleget, és a „maradék” valódi tartalommal foglalkozni. Így életed valódi lesz, 100%-ban önvalódról fog szólni.

 

eredeti forrás: https://kissbalazskuno.hu/negy-osi-mantra-official/

 

forrás: http://ujegyensuly.hu/spiritualitas/leszarom-ime-a-negy-osi-mantra

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.