Anthony Hopkins szavai?A „neten” több helyen láttam az alábbi idézetet, a megjelenő cím ez volt:

Ezek a szavak Anthony Hopkins színésztől brutálisak

Pár dolog a szavakkal kapcsolatban:

 1. Természetesen próbáltam utána járni, hogy valóban Anthony Hopkins-e a szerző. Mondanom sem kell, hogy nem jártam eredménnyel: a forrás keresés közben jellemzően csak Facebook posztok jelentek. Magyarul, nem lehetek benne biztos, hogy valóban Hopkins írta, mondta ezeket a szavakat.
 2. Azt itt közölt idézetet nem „szavaknak”, sokkal inkább gondolatoknak hívnám. Elég sok van belőlük, úgy érzem, némiképpen össze is tartoznak, de van bennük jócskán összefüggő, és csapongó gondolat.
 3. Mivel van benne pár gondolat, ami nekem tetszik, ide másolom őket, s mindenki csemegézzen kedvére.
 4. PONTOSÍTÁS: Nem sokkal azután, hogy a bejegyzés megjelent, húgom elküldte a megoldást: NEM Sir A.H. gondolatai ezek, lásd az idézet után…

Ezek a szavak Anthony Hopkins színésztől brutálisak – lennének, ha ő mondta volna. Ezek a szavak Brianna Wiest írótól gondolatébresztőek.

Engedd el azokat az embereket, akik nem állnak készen arra, hogy szeressenek téged.
Ez a legnehezebb dolog, amit valaha is meg kell tenned az életedben, és ez lesz a legfontosabb is.
Hagyd abba a nehéz beszélgetéseket olyan emberekkel, akik nem akarnak megváltozni.
Ne jelenj meg olyan emberek előtt, akiket nem érdekel a jelenléted.
Tudom, hogy az ösztönöd az, hogy mindent megtégy a körülötted lévők elismeréséért, de ez egy impulzus, ami ellopja az idődet, energiádat, mentális és fizikai egészségedet.
Amikor örömmel, érdeklődéssel és elkötelezettséggel kezdesz küzdeni egy életért, nem mindenki lesz kész arra, hogy kövessen téged arra a helyre.
Ez nem azt jelenti, hogy meg kell változtatnod, aki vagy, hanem azt, hogy el kell engedned azokat az embereket, akik nem állnak készen arra, hogy veled legyenek.
Ha kirekesztenek, sértegetnek, elfelejtenek vagy figyelmen kívül hagynak azok, akiknek az idődet adod, nem teszel magadnak szívességet azzal, hogy továbbra is felajánlod nekik az energiádat és az életed.
Az igazság az, hogy nem vagy mindenkinek való, és nem mindenki való neked.
Ez teszi olyan különlegessé, amikor olyan embereket találsz, akikhez barátság vagy szerelem passzol.
Tudni fogod, milyen értékes, mert megtapasztaltad, ami nem az.
Több milliárd ember él ezen a bolygón, és közülük sokat találsz az érdeklődésed és az elkötelezettséged szintjén.
Talán, ha nem jelensz meg többé, nem fognak keresni.
Talán, ha abbahagyod a próbálkozást, a kapcsolat véget ér.
Lehet, hogy ha abbahagyod az sms-ezést, a telefonod hetekig sötét marad.
Ez nem azt jelenti, hogy tönkretetted a kapcsolatot, hanem azt, hogy az egyetlen dolog, ami tartotta, az az energia, amit csak te adtál, hogy megtartsd.
Ez nem szerelem, ez ragaszkodás.
Esélyt ad azoknak, akik nem érdemlik meg!
Sokkal többet érdemelsz.
A legértékesebb dolog, amid van az életedben, az az időd és az energiád, mivel mindkettő korlátozott.
Azok az emberek és dolgok, akiknek idődet és energiádat adod, meghatározzák a létezésed.
Amikor rájössz erre, kezded megérteni, miért szorongsz annyira, amikor olyan emberekkel, tevékenységekkel vagy terekkel töltesz időt, amelyek nem illenek hozzád, és nem kellene a közeledben lenniük.
Majd elkezdesz rájönni, hogy a legfontosabb dolog, amit magadért és mindenkiért tehetsz magadért, az, hogy mindennél tüzesebben véded az energiádat.
Tedd az életed biztonságos menedékké, ahol csak az emberek „kompatibilisek” lehetnek veled.
Nem vagy felelős azért, hogy megments senkit.
Nem a te felelősséged meggyőzni őket a fejlődésről.
Nem az a dolgod, hogy az emberekért létezz, és az életedet add nekik!
Megérdemled az igazi barátságokat, az igaz elkötelezettségeket és a teljes szeretetet egészséges, virágzó emberekkel.
Ha úgy döntesz, hogy eltávolodsz az ártó emberektől, megadja neked a szeretetet, megbecsülést, boldogságot és védelmet, amit megérdemelsz.

PONTOSÍTÁS

https://www.snopes.com/fact-check/anthony-hopkins-let-go/

Those words — “Let go of people who aren’t ready to love you yet! This is the hardest thing you’ll have to do in your life and it will also be the most important thing: stop giving your love to those who aren’t ready to love you yet” — were not written by Hopkins.

While this quote is often shared in a meme format as shown above, it is also circulated as part of an essay-length piece of text that is also misattributed to Hopkins. One indication that the actor did not write this essay is that none of the social media users or blog authors sharing this quote make any mention of where or when Hopkins supposedly published this essay.

This quote appears to have been first attributed to Hopkins circa September 2020. However, this essay predates Hopkins’ alleged authorship by about two years. In December 2018, writer Brianna Wiest published an essay entitled “This Year, Let Go Of The People Who Aren’t Ready To Love You” on Thought Catalog.

With the exception of a slight modification to the first line / title — Wiest writes “let go of the people who aren’t ready to love you,” while the “Hopkins” version starts “Let go of people who aren’t ready to love you yet” — these texts are practically verbatim copies of one another. As Wiest’s version was published two years before Hopkins’ name was attached to this text, and as Wiest is an essayist with similar works published in her book “101 Essays to Change the Way You Think” (and not an actor who is better known for acting than essay writing), it’s safe to say that Wiest is the original author of this essay, not Hopkins.

By Dan Evon
Published 26 April 2021

2 thoughts on “Anthony Hopkins szavai?

 • Soma
  Segíts nekem, remélem csak a korom az oka,hogy a magvas gondolatok nem jutnak el hozzám, de a fordítást nem tudom értelmezni. Vagy ez egy lehetőség, amit nem értek.

  Apa

  • Szia!

   Levélben elküldtem, hogy pontosan hogyan kell. :o)

   https://translate.google.com/

   Ezek a szavak: „Engedd el azokat az embereket, akik még nem állnak készen arra, hogy szeressenek! Ez a legnehezebb dolog, amit meg kell tenned az életedben, és ez lesz a legfontosabb is: ne add tovább a szeretetedet azoknak, akik még nem állnak készen arra, hogy szeressenek” – nem Hopkins írta.

   Bár ezt az idézetet gyakran mémformátumban osztják meg, amint az fent látható, egy esszényi szövegrész részeként is terjesztik, amelyet szintén tévesen Hopkinsnak tulajdonítanak. Az egyik jele annak, hogy nem a színész írta ezt az esszét, hogy az idézetet megosztó közösségimédia-felhasználók vagy blogszerzők egyike sem tesz említést arról, hol és mikor tette közzé Hopkins ezt az esszét.

   Úgy tűnik, ezt az idézetet először Hopkinsnak tulajdonították 2020 szeptembere körül. Ez az esszé azonban körülbelül két évvel megelőzi Hopkins állítólagos szerzőségét. 2018 decemberében Brianna Wiest írónő esszét tett közzé „Idén, engedd el azokat az embereket, akik nem állnak készen arra, hogy szeressenek” címmel a Gondolatkatalógusban.

   Az első sor/cím enyhe módosításától eltekintve – Wiest azt írja, hogy „engedd el azokat az embereket, akik nem állnak készen arra, hogy szeressenek”, míg a „Hopkins” változat így kezdődik: „Engedd el azokat, akik nem állnak készen arra, hogy szeretlek még” – ezek a szövegek gyakorlatilag egymás szó szerinti másolatai. As Wiest verzióját két évvel azelőtt tették közzé, hogy Hopkins nevét csatolták ehhez a szöveghez, és mivel Wiest egy esszéíró, akinek hasonló munkái a „101 esszé a gondolkodásmód megváltoztatására” című könyvében jelentek meg (és nem egy színész, aki jobban ismert színészet, mint esszéírás), nyugodtan kijelenthetjük, hogy Wiest az eredeti szerzője ennek az esszének, nem Hopkins.

   Puszi: Soma

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.