Egy tucat tanács az emberi kapcsolatok kezeléséhezAz alábbi tanácsokat “A buddhizmus 12 tanítása az emberi kapcsolatokról” néven találom, találtam meg a neten, Facebook posztokon, stb. Próbáltam ellenőrizni a hitelességét ennek a 12 pontnak, nevezetesen azt, hogy valóban van -e köze a buddhista tanításokhoz. Erre vonatkozóan semmi tényt nem találtam. Az írás stílusa alapján nem gondolom, hogy onnan származik, ahová az eredeti címe alapján képzeljük, bár gyorsan hozzá is teszem ehhez, hogy nem vagyok buddhizmus szöveg értő.
Ezért innentől kezdve nálam “Egy tucat tanács az emberi kapcsolatok kezeléséhez” néven fog futni, mert valóban egy tucat, a kapcsolatokról szól, és tök mindegy, hogy van -e köze (bármilyen) valláshoz, alapvetően jól hangzanak és érdemes őket megfontolni.

[! klikk ide !] 1

Ne érezd magad rosszul azért, mert vannak, akiknek csak akkor jutsz eszébe, mikor szükségük van rád. Érezd magad kiváltságosnak, hogy te vagy elméjükben a gyertya, amely akkor gyullad fel, mikor sötétben van elméjük.

2

Mindig lesz olyan ember az életedben, aki nem bánik veled jól. Köszönd meg neki, mert erősebbé tesz.

3

Ha valaki rosszul bánik veled, emlékezz: vele van valami baj, nem veled. Egészséges emberek nem pusztítják el egymást.

4

Amikor fáj, figyelj. Az élet próbál neked valamit tanítani. [Paulo Coelho: Az Ötödik Hegy]

5

Három megoldás van minden problémára: elfogadni, változtatni, vagy elengedni. Ha nem tudod elfogadni, változtass. Ha nem tudsz rajta változtatni, akkor engedd el.

6

Engedd, hogy az emberek megítéljenek. Engedd, hogy félreértsenek. Engedd, hogy pletykáljanak rólad. Az, amit rólad gondolnak, nem a te problémád. Véleményük nem fogja a számláidat kifizetni. Tehát maradj kedves, szeress kitartóan és légy szabad egyéniség… bármit is mondanak vagy tesznek, soha ne kételkedj értékességedben és az igazság szépségében. Ragyogj tovább és hagyd a gyűlölködőket gyűlölködni.

7

Mindegy mennyire tanultnak, tehetségesnek, menőnek, vagy gazdagnak hiszed magad, az, ahogyan másokkal bánsz, végeredményben mindent elmond rólad. A becsületesség minden.

8

Minél kevésbé érdekel, hogy mit gondolnak rólad az emberek, annál boldogabb leszel.

9

A csend a legjobb válasz annak, aki nem értékeli a szavaidat.

10

Ha azt hiszed, minden valaki másnak a hibája, akkor sokat fogsz szenvedni. Majd amikor megérted, hogy minden belőled indul ki, akkor fogsz békére és örömre lelni.

11

Ahol nincs tisztelet, ott szeretet sincs.

12

A kapcsolatok sohasem halnak természetes halált. Megöli őket az ego, az elutasítás és a hozzáállás.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük